søndag den 16. oktober 2011

Tid til fuglefodring

Vinteren er på vej, og fuglene behøver mere føde for at holde varmen. Husk at kigge dig for når du køber fuglefoder. Der findes desværre alt for meget fuglefoder, hvor hovedbestanddelen er korn, i form af hvede, byg eller rug-kerner. Der er sådan set ikke noget i vejen med korn, hvis man kun ønsker at fodre fasaner, høns eller gråspurve. Stort set alle de andre småfugle kan ikke bruge korn til noget. Et ordentligt fuglefoder indeholder mange forskellige slags frø og kerner. Mange småfugle som f.eks. siskner er glade for mindre frø som hampefrø, hirse, eller olieholdige frø som rapsfrø. Mejserne elsker solsikkekerner og jordnødder. Mange foderblandinger indeholder også knækket majs. Det er for såvidt også udemærket, bortset fra at duerne er vilde med dem. Hvis der er mange duer på foderbrættet kan der blive lidt trangt for de andre fugle. Generelt må det frarådes at fodre med brødrester, eller andet "menneskemad" Det tiltrækker uønskede gæster som skader, måger, krager og rotter.

Et stort foderhus letter fodringen, og giver fuglene mere plads

Kig grundigt på indholdsfortegnelsen og ikke kun på prisen, inden du køber fuglefoder næste gang. Det betaler sig ofte at handle i et grovvarecenter, eller i en planteskole. Her kan du ofte vælge mellem forskellige blandinger i 10- eller 25-kg sække, så du ikke hele tiden behøver at købe foder. Samtidig kan du få seriøs vejledning. Hvis du opbevarer foderet tørt og køligt i en tætsluttende plastbeholder, kan det holde meget længe, og musene kan ikke komme til det. God fuglefodring.......

2 kommentarer:

  1. Hej.
    Ang. fuglefoder mht. at der ikke skal være korn i: Jeg køber Nature (for all seasons) i lokale supermarkeder (har ikke bil). Men er det godt nok?
    Fuglene ”spilder” en masse, som så spirer. På indholdsfortegnelsen står der kun ”frø, korn” (selvom jeg kun køber luksusudgaven).
    Skal jeg bare nøjes med at købe solsikkekerner så?
    Eller ved du om man kan købe kvalitetsfoder i almindelige supermarkeder?

    SvarSlet
  2. Kornblanding til fugle. De kan absolut ikke tåle hverken hele eller knækkede rugkerner. Har selv ved en fejl fodret kyllinger med rug.de døde alle.

    SvarSlet